Septyni būdai sutaupyti pinigų Londone

picjumbo.com nuotr.
Gyvenamosios vietos keitimą visada lydi dvejopi jausmai: malonus jaudulys ir kraustymosi rūpesčiai.

Vienas jų – persikėlimo išlaidos, kurios dažniausiai būna didesnės nei planavote iš pradžių. Ypač jei išvykstate gyventi į vieną brangiausių pasaulio miestų – Londoną.


Tačiau vos apšilę kojas, pastebėsite, kad Londone, ir apskritai Jungtinėje Karalystėje, apstu paslaugų ir prekių, kurias galite gauti pusvelčiui. Tereikia žinoti, kur ir kada ieškoti.

Londoniečiai mielai sutiko naujakuriams duoti kelis patarimus, kaip sutaupyti šiame didmiestyje.

1. Mokėkite mažiau už maistą.


picjumbo.com nuotr.


Dažnas Lietuvos gyventojas gėdijasi maisto prekių parduotuvėje pirkti nukainotas prekes. Visiškai kitaip yra Jungtinėje Karalystėje. 

Šios šalies gyventojai, nesvarbu, kuriai socialinei klasei priklausytų, noriai ir drąsiai rausiasi nukainotų maisto prekių lentynose.

Kai kuriose Londono vietose vakarais galima net išvysti nedidelius būrelius žmonių, traukiančių į prekybos centrą žvejoti nuolaidų.

Daugelyje Jungtinės Karalystės parduotuvių, artėjant darbo pabaigai, vyksta išpardavimas. Pavyzdžiui, azijietiško maisto parduotuvėse ir restoranuose “Itsu”, likus pusvalandžiui iki uždarymo, visos suši ir salotų dėžutės parduodamos už pusę kainos.

Vakarais dairykitės iš tolo šviečiančių geltonų etikečių, kuriomis žymimos nukainotos prekės, “Sainsbury’s”, “Marks & Spencer” ir kitose maisto prekių parduotuvėse. Kuo mažiau laiko lieka iki parduotuvės uždarymo, tuo didesnės nuolaidos taikomos duonos gaminiams, mėsai, pieno produktams, jau pagamintiems patiekalams, ir panašiai.

Apie 21 valandą parduotuvėje “Sainsbury’s” duonos kepalą dažnai galima rasti vos už keliolika pensų.

2. Puodelis kavos ar arbatos – už dyką!


picjumbo.com nuotr.


Neįsivaizduojate pasivaikščiojimų be puodelio kavos ar arbatos rankoje? Tuomet dairykitės maisto prekių parduotuvės “Waitrose”

Šio prekybos tinklo klientai kasdien gali mėgautis nemokamu puodeliu kavos ar arbatos.

Tai nelabai patinka aplinkinėms kavinėms, tačiau šis įrašas ne apie tai.

Norintieji pasinaudoti “Waitrose” pasiūlymu, turėtų užsisakyti nemokamą “myWaitrose” kortelę ir apsilankyti artimiausioje tinklo parduotuvėje sužinoti vietos taisyklių dėl nemokamo karšto gėrimo. Vienur jos griežtesnės, kitur – visiškai laisvos.

3. Apsikirpkite nemokamai arba labai pigiai.


Samo Trebizan nuotr.


Užsieniečiai dažnai skundžiasi didelėmis kainomis Londono kirpyklose. Tad ne paslaptis, kad daugelis imigrantų, tarp jų ir lietuvaičiai, stengiasi pasigražinti per atostogas gimtinėje.

Tačiau nebūtina vaikščioti “apžėlusiais gaurais”, jei neturite pinigų brangiems Londono kirpėjams ir plaukų stilistams. Galite pabūti modeliu!

Daugybė prabangių Londono salonų ieško modelių savo kirpėjams mokiniams. Pavyzdžiui, salonų tinkle “Hari’s Hairdressers”, žmonėms, norintiems pabūti modeliais, siūlomas nemokamas kirpimas arba pigus plaukų dažymas (£10 – £25).

Studentų pamėgtoje akademijoje “Toni&Guy Academy” mokiniai modelių plaukus kerpa už £5 pirmadieniais – penktadieniais, 9 val 30 min arba 13 val 45 min.

Tiesa, atminkite, kad pas kirpėjus mokinius būtina užsiregistruoti iš anksto elektroniniu paštu arba telefonu.


4. Aplankykite kitą miestą už £1.


123rf.com nuotr.


Pavargote nuo Londono šurmulio? Pabėkite nuo kasdienybės aplankydami kitą šalies miestą. Jeigu pradėsite kelionę planuoti anksti, kompanijos “Megabus” tinklapyje galite įsigyti labai pigių autobuso bilietų.

Laimingieji bilietą į vieną pusę (įvairiomis kryptimis) gali rasti ir už £1. Iš smalsumo paieškojome bilietų į Birmingham, Bath Spa, Coventry, Hull (Jungtinės Karalystės kultūros miestas 2017) ir labai apsidžiaugėme radę bilietus į šiuos miestus už £1.

Kelionių laukti visada smagu. O su tokiais pigiais bilietais – šimtą kartų smagiau.

5. 30 proc. nuolaida traukinių bilietams. Jaunimas gali sutaupyti ir metro.


picjumbo.com nuotr.


Keliauti traukiniais patogu, tačiau gana brangu. Norintieji pigesnių traukinio bilietų, visų pirma turėtų stengtis juos nusipirkti kiek įmanoma anksčiau.

Keliaujantiems traukiniais bent kelis kartus per metus, verta pasvarstyti ir apie kelionių traukiniais nuolaidų kortelę (angl. railcard). Metams ji kainuoja £30, trejiems metams - £70.

Su kortele traukinio bilietai kainuoja apie 30 proc. pigiau, tad ji atsiperka labai greitai.

Traukinių nuolaidų kortelių būna skirtingų rūšių (www.railcard.co.uk).

Londoniečiai, kuriems 16-25 metai, turi jaunimui skirtą kortelę (“16-25 Railcard”). Tačiau daugelis jų nežino, kad su šia kortele įmanoma sutaupyti dar daugiau. “16-25 Railcard” galima susieti su savo "Oyster" ir gauti 30 proc. nuolaidą vienkartinėms kelionėms metro ne piko metu.

Jeigu dažnai keliaujate dviese su tuo pačiu žmogumi, galite taupyti traukinio bilietams su dviem asmenims skirta kortele (“Two Together Railcard”). Ją galima įsigyti nuo 2014 metų.

6. Siųskite pinigus namo už 99 p.


transfergo.com nuotr.


Viena pagrindinių priežasčių, dėl ko žmonės išvyksta gyventi į kitą šalį, - siekis užsidirbti. Taip jie gali sutaupyti pinigų ir nusipirkti tokius dalykus kaip butą arba padėti savo šeimai namuose. 

Anksčiau vienintelis būdas nusiųsti pinigus namo buvo naudotis bankais, Western Union arba MoneyGram. Šie būdai buvo ne tik nepatogūs, bet ir brangūs.

TransferGo yra lyderis siunčiant pinigus pigiai. TransferGo siūlo nedidelį fiksuotą pervedimo mokestį, kuris yra daug mažesnis nei bet kur kitur. Užsienio valiutos keitimas taip pat fiksuotas. Abu, mokestis ir užsienio valiutos tarifas, yra aiškiai pateikti, kai pervedate pinigus, o tai reiškia, kad nebus jokių nemalonių staigmenų gavus kvitą. 


7. Skambinkite pigiai namo.


frugo nuotr.


Gyvenant toli nuo artimųjų kankina namų ilgesys. Tikriausiai jo neįmanoma visiškai atsikratyti, tačiau galima palengvinti.

Skambinkite namo su pigių tarptautinių pokalbių programėle MOREmins kada tik panorėsite, kur bebūtumėte. Tai pigu ir patogu, - lyg atliktumėte paprasčiausią vietinį, o ne tarptautinį skambutį.

Skambinant su MOREmins, nereikia interneto. Programėlė paverčia jūsų vietines minutes pigiomis tarptautinėmis.

No comments:

Post a Comment